четвер, 01 липня 2010 10:52

У Кирила кажуть, що Патріарх не просив перейменувати вулицю Мазепи

У Кирила кажуть, що Патріарх не просив перейменувати вулицю Мазепи

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило не звертався до українських властей з проханням перейменувати вулицю Івана Мазепи на Лаврську. Цю інформацію підтвердив голова Синодного інформаційного відділу Московського патріархату Володимир Легойда в коментарі УНІАН.

Зокрема, Легойда відзначив, що йому не відомо ні про яке офіційне звернення Патріарха до київських властей.

"Останнім часом в українських ЗМІ активно обговорюється тема про нібито офіційне звернення Святійшого Патріарха Кирила до українських властей з приводу перейменування вул. Івана Мазепи на Лаврську. Такого звернення, тим більше письмового, не було", - сказав Легойда.

Разом з тим, глава інформаційного відділу повідомив, що Російська православна церква "завжди поділяла ідею про те, що вулиця, яка веде до Лаври, повинна носити назву Лаврської". За його словами, ця ініціатива Української православної церкви не раз озвучувалася і в пресі.

Зокрема, Легойда згадав недавній коментар глави Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ, протоієрея Георгія Коваленка.

"Тому ажіотаж, що виник останнім часом в деяких ЗМІ, викликає у мене здивування. Нічого нового в даній темі немає. А спроби додати питанню політичного забарвлення викликають жаль і спотворюють реальну ситуацію", - підсумував представник РПЦ.

Нагадаємо, на початку червня Київська міська держадміністрація одержала від однієї з православних церков лист з проханням перейменувати вулицю Івана Мазепи на Лаврську. Прес-служба КМДА повідомила, що у зверненні мова йде про повернення вказаній вулиці історичної назви, яку вулиця мала до перейменування на вулицю Січневого повстання, а потім на Івана Мазепи. Питання перейменування має бути винесене на найближче засідання Київради.

Інформація про те, що глава Російської православної церкви Патріарх Кирило просить київських чиновників перейменувати вулицю Івана Мазепи на Лаврську прозвучала на засіданні Київради з питань і туризму зі слів заступника глави КМДА Віталія Журавського.

Пізніше новопризначений перший заступник глави Київської міської держадміністрації Олександр Попов виступив проти перейменування вулиці Мазепи.

Зараз ви читаєте новину «У Кирила кажуть, що Патріарх не просив перейменувати вулицю Мазепи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі