вівторок, 09 січня 2018 14:27

У Карпатах відкриють рух через новий Бескидський тунель

У Карпатах відкриють рух через новий Бескидський тунель
Діючий одноколійний Бескидський тунель був побудований ще 1886 року. Фото:molbuk.ua

25 травня мають відкрити рух поїздів через новий двоколійний Бескидський тунель у Карпатах.

Будівництво тунелю завершили в жовтні 2017 року, про це пише "Укрінформ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крізь гору побудують перший тунель для кораблів

Загальна довжина колії на підходах та в самому тунелі 2,350 км. У першій декаді січня в самому тунелі вже проклали 900 м колії.Енергетики встановлюють опори контактної мережі та жорсткі поперечини.

Пожежні резервуари спорудили із загальним об'ємом 450 т води на Східному і Західному порталах. На Західному порталі будівельники звели споруди для воєнізованої охорони, трансформаторної підстанції, електрощитової та встановили лотки водовідведення.

Бескидський тунель в Карпатах належить до п'ятого Пан'європейського транспортного коридору (Італія – Словенія – Угорщина – Словаччина – Україна). Сумарна вартість його будівництва становила €102,7 млн.

В Україні завершили будівництво Бескидського тунелю. Підприємство ЗАТ "БА Інтербудмонтаж Україна" виконувало основні будівельні роботи. Новий двоколійний тунель пропускатиме до 100 пар поїздів на добу зі швидкістю 60-70 км/год. Чинний одноколійний тунель може пропустити максимум 47 поїздів на добу зі швидкістю 15-40 км/год.

Зараз ви читаєте новину «У Карпатах відкриють рух через новий Бескидський тунель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі