неділя, 23 травня 2010 12:06

У Івано-Франківську відкрили новий автовокзал

У Івано-Франківську відкрили новий автовокзал

Перший автобусний рейс відправився на Рівне сьогодні о 4.50 ранку від нового центрального автобусного вокзалу в місті Івано-Франківську.

Він розташований поруч із центральним залізничним та старим автобусним вокзалом у центрі міста, на площі Привокзальній.

Будівлю урочисто відкрили вчора, на церемонії були присутні представники міської та обласної влади. Від сьогодні новий вокзал запрацював у звичному режимі. Нова будівля - одноповерхова, але дуже видовжена.

Щодня він обслуговуватиме до 7 тисяч пасажирів, прийматиме і відправлятиме майже 500 автобусних рейсів, каже Василь Плавюк, заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації. Загальна площа будівлі - 1200 кв м, з них 600 кв м - це площа самого приміщення, повідомляє агентство "Укрінформ".

Автовокзал завершили будувати два роки тому, увесь цей час він простояв готовий, із заскленими вікнами, завершеним інтер"єром і навіть нанесеною на асфальті розміткою для паркування автобусів. Не працював через майнові суперечки, які виникли між інвесторами будівництва.

Вартість проекту Центрального автовокзалу в Івано-Франківську станом на 2000 рік становила 3 млн грн. 90% від цих коштів інвестувала фірма "Галицька марка", 7% профінансував міський бюджет, решту 3% - гроші місцевого перевізника, ВАТ "Опас - 12699". Головний інвестор передав автовокзал у оренду з правом викупу ВАТ "Опас-12699". Лізингову угоду підписали на 10 років.

Зараз вартість усього вокзального комплексу оцінюють у понад 10 млн грн.

Міська влада Івано-Франківська раніше мала намір відкрити вокзал не раніше червня. Об"єкт увели в експлуатацію раніше напевне через вічні затори, які збиралися біля старого автовокзалу. Навколо нього була вузька вулиця, завжди забита маршрутками, таксистами та прибуваючими з інших райцентрів і міст габаритними автобусами.

Новий автовокзал обслуговуватиме районні, міжобласні та міжнародні рейси.

Зараз ви читаєте новину «У Івано-Франківську відкрили новий автовокзал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі