неділя, 23 вересня 2007 14:47

У іракському парламенті створена жіноча фракція

У іракському парламенті починає працювати жіноча фракція, яка займатиметься гострими соціальними проблемами і поліпшенням положення жінки в Іраку, заявив спікер іракського парламенту Махмуд аль-Машхадані.

"Створення подібної фракції свідчить про зближення точок зору між різними політичними силами країни, зміцнення ролі жінки в процесі ухвалення політичних рішень і просування процесу національного примирення в Іраку ", - заявив аль-Машхадані на спільній з членами нової фракції прес-конференції в Багдаді.

Члени жіночої фракції залишаться у складі тих фракцій і політичних сил, у складі яких вони знаходилися раніше. Точна кількість членів фракції поки невідома, але, приймаючи до уваги, що згідно з іракським виборчому закону, жінки повинні складати не менше чверті від числа депутатів парламенту, нова фракція може стати серйозною політичною силою.

"Я упевнений, що створення подібної фракції принесе користь всьому іракському народу. Серед цілей жіночої фракції - поліпшення положення вдів, сиріт і вимушених переселенців", - сказав спікер іракського парламенту.

Планується, що у нової фракції не буде голови - рішення ухвалюватимуться більшістю голосів.

У останні місяці роботу державних органів Іраку паралізувала серйозна політична криза. Іракський уряд національної єдності практично опинився на межі розпаду після виходу з його складу прихильників радикального лідера шиїта Муктади ас-садра і міністрів від суннітського іракського фронту згоди. Іракський парламент залишається найбільш ефективним інструментом для подолання суперечностей, що роздирають іракське суспільства, і досягнення згоди з питань, зачіпають всіх жителів країни незалежно від їхнього віросповідання або етнічної приналежності, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У іракському парламенті створена жіноча фракція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі