субота, 21 лютого 2009 10:16

У Харкові на 65% підвищили квартплату

У Харкові на 65% підвищили квартплату

З 1 березня в Харкові набувають чинності нові тарифи на квартплату, повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

У п"ятницю виконком міськради встановив нові тарифи на послуги на утримання будинків, споруд і прибудинкових територій для будинків комунальної власності територіальної громади Харкова, які перебувають у господарському веденні комунального підприємства "Житлокомсервіс".

Вартість послуг в цілому зросла приблизно на 65%. Новий середній розрахунковий тариф складе 1,38 грн за кв. м (досі - 0,87 грн). Цей тариф діятиме для жителів більше п"яти тисяч будинків. Тарифи розраховані для різних типів багатоквартирних будинків і "розгін цін" складе від 0,12 грн до 1,99 грн за кв.м.

Новий тариф на 100% покриватиме всі витрати

Новий тариф на 100% покриватиме фактичні витрати на утримання житлового фонду, в той час, як попередній покривав лише 67% витрат, стверджується на сайті міськради.

Рішенням також передбачається, що мешканці перших поверхів багатоповерхових будинків, обладнаних ліфтами, не оплачують послуги з технічного обслуговування ліфтів і енергопостачання ліфтів.

КП "Житлокомсервіс" зобов"язане здійснювати нарахування сум оплати за послуги за утримання будинків, споруд і прибудинкових територій залежно від їхнього фактичного надання і робити перерахунок розміру плати у разі надання послуг не в повному обсязі.

Як повідомлялося, виконком Харківської міськради ввів диференційовану квартплату з 1 січня 2007 року.

Цим рішенням були уведені диференційовані тарифи на послуги з утримання будинків і споруд і прибудинкових територій розміром 0,20-0,98 гривні за кв. м загальної площі квартир залежно від поверховості й рівня обладнання житлових будинків.

У Харкові проживають 1,46 млн. чоловік.

Колишній тариф вводився в жовтні 2006 року. Всього в Харкові більше 7 тисяч будинків комунальної власності.

За матеріалом Интерфакс-Украина, Українські Новини

Зараз ви читаєте новину «У Харкові на 65% підвищили квартплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі