пʼятниця, 10 травня 2024 08:48

Спецтема: Війна Росії проти України

У ГУР назвали найефективніший засіб знищення флоту РФ

У ГУР назвали найефективніший засіб знищення флоту РФ
Найефективнішим засобом знищення російського флоту вважають морські дрони Magura V5. Фото: 1zahid.com

За допомогою морських дронів Magura V5 вже ефективно уражено велику кількість російських кораблів у Чорному морі.

За попередніми оцінками, збитки для Чорноморського флоту РФ становлять близько $500 млн. Про це в ефірі національного телемарафону заявив представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов, передає Gazeta.ua.

За його словами, виробники дронів провели чудову роботу, створивши унікальний засіб ураження ворожого флоту та особового складу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Криму росіяни поставили баржі, щоб захистити флот

"Секрет в поєднанні цієї майстерності з вміннями і діями операторів та фахівців Головного управління розвідки і розвідників, зокрема, спецпідрозділу ГУР МО Group 13. Це поєднання, яке постійно удосконалюється і дає все нові і нові результати", - сказав Юсов.

Він також наголосив, що дрони Magura в руках українських операторів стали найефективнішим засобом знищення Чорноморського флоту РФ.

"Уже станом на зараз на понад 500 мільйонів доларів США Чорноморський флот агресора зазнав збитків внаслідок ефективних дій спецпризначенців ГУР з використанням дронів Magura", - додав Юсов.

Морські безпілотники Служби безпеки України не мають аналогів на Заході. Вони непомітні для ворожих систем виявлення. Їх можна побачити лише візуально, а не на системі спостереження, сказав речник СБУ Артем Дехтяренко.

На озброєнні СБУ сьогодні перебувають морські дрони Sea Baby та "Мамай". Загалом, вони уразили 11 кораблів РФ, а також Кримський міст.

Зараз ви читаєте новину «У ГУР назвали найефективніший засіб знищення флоту РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі