пʼятниця, 07 серпня 2009 12:47

У Грузії знайшли гробницю цариці з безліччю коштовностей

У Грузії знайшли гробницю цариці з безліччю коштовностей

Як повідомляє телеканал Rustavi 2, в похованні на території стародавнього храму Баграту знайдені золоті сережки, перстні з рубінами, браслети та інші прикраси. Поліція оточила район храму, щоб не допустити розграбування могили.

Міністр культури Грузії Ніколоза Руруа заявив, що знахідки мають велику історичну цінність.

Імовірно, в гробниці похована знатна жінка, можливо, царського роду.

Історик Георгій Анчабадзе не виключає, що дане поховання може належати цариці Тамарі.

"Центром абхазького князівства вважався Кутаїсі, кілька років тому у дворі собору Баграту були виявлені частини палацу. Можливо, виявлене поховання має зв"язок з цим палацом. Необхідно відзначити, що в похованні знайдено безпрецедентну кількість коштовностей і виходячи з цього, ця пані була наближеною до царського двору особою. Також не виключаю, що це поховання може належати цариці Тамар", - відзначив історик .

Могилу Тамари в Грузії шукають вже декілька століть. Згідно з легендою, після її відспівування в різні кінці країни відвезли десять трун, невідомо в якому з них похована цариця.

Цариця Тамара жила в 12 столітті і за часів її правління Грузія процвітала, там розвивалася література та інші види мистецтва. Саме в ті роки жив і творив знаменитий Шота Руставелі. Пізніше грузинська церква зарахувала Тамару до кола святих. Її вважають святою-цілителькою всіх хвороб і, разом з тим, ідеалом чарівної краси.

"Газета.ру"

Зараз ви читаєте новину «У Грузії знайшли гробницю цариці з безліччю коштовностей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі