четвер, 21 червня 2018 04:05

У Генштабі відзвітували про підготовку українських військових іноземними інструкторами

У Генштабі відзвітували про підготовку українських військових іноземними інструкторами
Іноземні військові інструктори готують еліту ЗСУ. Фото: Depo.ua

Американські інструктори підготували в Україні 11 батальйонів, а інструктори Канади та Британії ще 6 та 8 тисяч українських військовослужбовців відповідно.

Про це повідомив представник Генерального штабу Збройних сил України Геннадій Коваленко під час брифінгу у Києві, пише Укрінформ.

Представник Генштабу зазначив, що в Україні потрібно створити національні центри підготовки підрозділів: "Кінцева мета мати своїх власних інструкторів, які б проводили підготовку за стандартами НАТО".

Водночас Коваленко повідомив, що в планах - перехід у підготовці з рівня батальйону до рівня бригади: "Британці пропонують підготовку не батальйонів чи тактичної ланки, а підготовку офіцерів об'єднаних командувань, об'єднаного оперативного штабу, генерального штабу. Тобто, здійснюється перехід від тактичного рівня на оперативний, і навіть стратегічний рівень".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацгвардія відправила свого сержанта в американську академію

Окрім співпраці з США, активно опрацьовуються з Канадою та Великою Британією питання перспектив військово-технічного співробітництва та отримання матеріально-технічної допомоги.

Вперше в Україні інструктори спецпідрозділів Національної гвардії України завершили навчання за стандартами НАТО. Пілотний проект по підготовці інструкторів започатковано в Навчальному центрі НГУ у м. Золочів на Львівщині.

Зараз ви читаєте новину «У Генштабі відзвітували про підготовку українських військових іноземними інструкторами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі