вівторок, 07 грудня 2010 13:07

У Франції знайшли невідомий манускрипт Леонардо да Вінчі (ФОТО)

У бібліотеці міста Нант, розташованого на заході Франції, виявили фрагмент манускрипту Леонардо да Вінчі, що пролежав у забутті півтора століття. Знайти документ вдалося тільки завдяки одному з місцевих журналістів, який виявив посилання на його місце розташування, читаючи біографію генія епохи Відродження.

За всіма ознаками, текст написаний стародавньою італійською мовою. Не виключено, що в ньому є вставки й іншими мовами. Однак, поки це неможливо точно визначити, оскільки да Вінчі писав в характерній "дзеркальній" манері - справа наліво. Розшифровкою манускрипту займуться фахівці, пише Лента.ру з посиланням на The Guardian.

Документ, що належить перу да Вінчі, став вже другою великою знахідкою в бібліотеці Нанта за останній час. У 2008 році там виявили раніше невідомий рукопис композитора Вольфганга Амадея Моцарта.

Обидва документи потрапили до бібліотеки Нанта в 1872 році, коли багатий колекціонер і меценат П'єр-Антуан Лабушер подарував місту понад 5 тисяч старовинних документів.

Зараз ви читаєте новину «У Франції знайшли невідомий манускрипт Леонардо да Вінчі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі