понеділок, 13 квітня 2009 10:06

У Фірташа немає стільки облгазів, як він каже

У Фірташа немає стільки облгазів, як він каже
В результаті проведеної Антимонопольним комітетом перевірки, інформація про те, що компанія-газотрейдер RosUkrEnergo встановила контроль над більшістю українських облгазів, не підтвердилася. Про це повідомив перший заступник голови АМКУ Юрій Кравченко.

Як відзначає видання, АМКУ відправив запити RosUkrEnergo і всім 52 облгазам щодо структури їх активів.

За словами Кравченка, комітет одержав повну інформацію від газотрейдера і його власників. "І за підсумками аналізу ситуації і одержаних даних ми не встановили факт здійснення цією структурою контролю над українськими облгазами", - сказав Кравченко.

Нагадаємо, співвласник RosUkrEnergo Дмитро Фірташ публічно оголосив, що його компанія контролює 75% внутрішнього ринку газу в Україні.

Пізніше Фірташ спростував інформацію про те, що він контролює роздрібний продаж газу і купив 75% українських облгазів.

"Ні, не купив (75% українських облгазів - ред). Коли я говорив, що ми контролюємо 75% ринку, я мав на увазі, що дві третини газу, який споживає Україна, поставляється RosUkrEnergo. Ще я сказав, і це ніяк не стосувалося попереднього твердження, що у нас є опціони на придбання деяких облгазів. Звичайно, не 75% всіх облгазів в країні. Що стосується цих опціонів – якщо ми вирішимо, то викупимо пакети акцій цих облгазів. Якщо ні, то не купимо", - заявив Фірташ в одному з інтерв"ю.

За матеріалами: Дело, ProUA,Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Фірташа немає стільки облгазів, як він каже». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі