четвер, 29 листопада 2007 13:02

У Євросоюзі заборонили торгівлю хутром собак і кішок

Рада (міністрів) Євросоюзу схвалила в другому, остаточному, читанні проект директиви про введення в країнах-членах цієї регіональної організації заборони на торгівлю, імпорт і експорт хутра собак і кішок, а також виготовлених з нього товарів, повідомив у четвер представник прес-служби Ради ЄС. Він нагадав, що в червні поточного року проект відповідної директиви ЄС дістав схвалення з боку Європарламенту.

Відповідно до нового законодавства, яке почне діяти з 31 грудня 2008 року, продавці хутряних виробів у державах ЄС повинні надавати повну інформацію про те, з чого вони виготовлені. З порушників директиви ЄС стягуватимуть крупні штрафи.

Єврокомісія, яка розробила проект законодавчої ініціативи запропонувала також країнам ЄС створити систему обміну інформацією про виявлення і припинення практики торгівлі собачим і котячим хутром.

Часто їх збувають виробникам одягу під виглядом синтетичного хутра чи хутра диких тварин, яке використовується для виготовлення теплого взуття, рукавичок і м"яких іграшок.

За даними бельгійських товариств захисту тварин, щорічно в державах Азії забивають понад два мільйони кішок і собак з метою використання їх хутра з промисловою метою, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Євросоюзі заборонили торгівлю хутром собак і кішок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі