четвер, 20 серпня 2009 09:49

У Донецьку ще одне немовля померло після вакцинації

У Донецьку ще одне немовля померло після вакцинації

У реанімації лікарні Вишнєвського (Донецьк) померли відразу двоє немовлят. Як повідомлялося, 4-місячний Саша Бутко (с. Бахмутське, Артемівський район) помер в неділю.

Крім того Данило Солод (3,5 місяця) теж помер цього ж дня, і теж в реанімації лікарні Вишневського, де він три дні перебував у комі. Йому, як і Бутко, теж кололи вакцину "Пентаксіма" (Франція).

За словами в.о. головного санлікаря Донецької області Михайла Кушнарьова, причина смерті - двостороннє запалення легенів. Попередні висновки спецкомісії пов"язують смерть дитини з вакцинацією лише за часом. У сім"ї Бутко не сумніваються - у всьому винна вакцина. І в підтвердження наводять сумний приклад сім"ї Данила Солода з Красноармійська .

Як повідомили в облпрокуратурі, міліція Красноармійська проведе перевірку за фактом смерті Данила Солода. За фактом смерті Саші Бутко порушена кримінальна справа за ст. 140, ч.2 (неналежне виконання посадових обов"язків, яке спричинило смерть). Використання вакцини цієї серії припинене.

На 18 серпня 2009 року препаратом "Пентаксім" в Донецькій області були щеплені 12842 дитина. Звичайні місцеві та загальні реакції були виявлені у 1,4%, що відповідає вимогам безпеки імунологічних препаратів.

За інформацією Управління охорони здоров"я Донецької облдержадміністрації, щеплення дитині проводилися згідно з календарем щеплень. У 3-місячному віці дитина отримала першу вакцинацію "Пентаксима". На перше щеплення реакції не було.

Мінохоронздоров"я доведеться сильно постаратися, щоб переконати українців в безпеці вакцинації. Довіра до щеплень була підірвана в 2008 роки, коли в Краматорську помер школяр Антон Тищенко. Але на ньому список жертв вакцин-вбивць так і не закінчився.

"Сегодня", Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку ще одне немовля померло після вакцинації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі