пʼятниця, 08 березня 2024 15:50

Спецтема: Війна Росії проти України

У Чорному морі вже четверту добу не фіксують присутності російських кораблів

У Чорному морі вже четверту добу не фіксують присутності російських кораблів
В акваторії Чорного моря станом на п'ятницю, 8 березня, немає жодного російського корабля. Фото: міноборони РФ

В акваторії Чорного моря станом на п'ятницю, 8 березня, немає жодного російського корабля.

Присутність кораблів РФ у Чорному морі не фіксується уже четверту добу. Про це в ефірі телемарафону сказав речник Військово-морських сил ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

"Чорне море вже четверту добу вільне від присутності російських кораблів. В Азові продовжує чергувати одна одиниця, на північ від так званого Кримського мосту", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни від першої особи показали, як дрони Magura V5 знищили корабель "Цезар Куніков"

За словами Плетенчука, російські ракетоносії базуються у східній частині Чорного моря. Для них процедура підготовки до масованих обстрілів України ускладена.

Тим часом у Середземному морі залишилися одиниці, які входять до складу Чорноморського флоту РФ і не змогли повернутися до місця базування через Босфор.

"Звісно, що з тієї акваторії завдати вогневого ураження по Україні фактично неможливо. Для цього ракети мають перетнути простір НАТО, а це згідно з міжнародним правом є прецедентом, який може трактуватися як напад", - додав речник ВМС України.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України офіційно підтвердили знищення у ніч на 5 березня російського корабля "Сергій Котов". Судно атакував спецпідрозділ ГУР Group 13.

Внаслідок удару морськими дронами Magura V5 російський корабель проєкту 22160 "Сергій Котов" зазнав пошкоджень корми, правого та лівого бортів. В українській розвідці кажуть, що відновленню судно не підлягає.

Зараз ви читаєте новину «У Чорному морі вже четверту добу не фіксують присутності російських кораблів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі