четвер, 08 квітня 2010 09:02

У центрі Рівного відкопали склад артилерійських снарядів (ФОТО)

У центрі Рівного знайшли склад артилерійських снарядів.

На ділянці біля Будинку Одягу з боку парку Короленка рятувальники викопали 23 артилерійських снаряда. Вони усі мають 45-ий калібр.

"Можливо, це лише частина. Зараз наші фахівці обстежують землю навколо. Раптом ще щось знайдуть", - повідомив Gazeta.ua інспектор Дмитро Мельник з обласного управління МНС.

"Снаряди поіржавіли, але з ними все одно треба бути обережними. Потім їх вивеземо на полігон і там знешкодимо", - зауважив Мельник.

На небезпечну знахідку натрапив водій екскаватора, який працював на будмайданчику. Ківш зачепив в землі якесь залізяччя. Водій виліз подивитися і одразу побіг дзвонити рятувальникам.

На тому місці облаштовують підземний рівень торгівельного центру "Злата Плаза". 17 квітня його мають відкрити в оновленому Будинку Одягу.

"Два роки тому на 9 травня тут теж знайшли вибухівку, - додав Дмитро Мельник. – Тоді археологи досліджували цю ділянку і знайшли мінометну міну. Вона була в бойовому стані. Радіус її дії – 300 метрів. Найцікавіше, що в той момент по вулиці проходив кілька тисячний парад до дня Перемоги".

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що за метр від залізничного полотна в Херсонській області знайшли 619 мінометних мін.

Фото: Андрій Матвіїв, фотокор газети "Рівне Вечірнє"

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У центрі Рівного відкопали склад артилерійських снарядів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі