вівторок, 16 квітня 2024 13:13

У британській розвідці прокоментували здатність України бити вглиб Росії

У британській розвідці прокоментували здатність України бити вглиб Росії
ЗСУ вдалося атакувати завод дронів у Татарстані. Фото: РБК

2 квітня 2024 року Збройні сили України атакували завод у російському Татарстані, приблизно за 1,2 тис. км від українського кордону.

Цей завод працює з липня 2023 року. Там збирають дрони типу Shahed, які Росія використовує для нападів на Україну. Згодом глава Татарстану Рустам Мінніханов заявив, що "ніхто нас не захистить, крім нас самих". Про це повідомляє розвідка Великої Британії у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ГУР розповіли про наслідки удару по заводу в Татарстані

"Атака ще раз демонструє здатність Збройних сил України проникати в глиб Росії, ухилятися від російської ППО та локалізувати будь-які допоміжні функції війни. Коментарі глави Татарстану, швидше за все, демонструють побоювання щодо таких атак", - йдеться у повідомленні.

Цілком ймовірно, що Міноборони Росії намагається захистити такі об'єкти. Але там зосереджують увагу на передовій, де українська тактика використання БПЛА та частота атак продовжують створювати окупантам проблеми.

Після атаки по заводу дронів у Татарстані Росія боїться атак безпілотниками.

Глава Татарстану Рустам Мінніханов закликав росіян прокинутися та не чекати, доки їхні міста захистить протиповітряна оборона. Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

Він визнав, що енергооб'єкти є найвразливішою ланкою РФ.

Зараз ви читаєте новину «У британській розвідці прокоментували здатність України бити вглиб Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі