субота, 19 травня 2007 19:09

У британських в"язницях зроблять камери для курців і некурящих

Ув"язненим британських в"язниць дозволили вибирати, в якій камері - для тих, що палять або некурящих - вони відбуватимуть свій термін покарання.

З 1 липня 2007 року у Великобританії вступають в силу нові обмеження на куріння в суспільних місцях. Дія закону розповсюдиться і на всі приміщення в"язниць, за винятком камер. Камери за британськими законами відносяться не до громадських, а до особистих приміщень. Крім того ув"язнені, на відміну від інших громадян, чия свобода пересування не обмежена, не можуть покидати межі в"язниці для перекуру.

Співробітникам в"язниць тепер доведеться питати у ув"язнених чи хочуть вони палити в камері, суворо стежити за тим, щоб любителі і противники нікотину не знаходилися в одному приміщенні, а також терміново обладнати камери для тих, що палять системами вентиляції.

Ідея тюремних камер для тих, що палять і некурящих викликала різке незадоволення з боку деяких британських політиків. Так представник Консервативної партії, член Європарламенту, Мартін Калланан здивований тим фактом, що законослухняні платники податків повинні оплачувати переобладнання камер для ув"язнених, що палять. Правопорушників, що потрапляють до в"язниці, відзначив він, спеціально обмежують в громадянських правах. Дивно, чому ці обмеження не розповсюджуються на куріння, підкреслив він, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «У британських в"язницях зроблять камери для курців і некурящих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі