вівторок, 30 листопада 2010 13:50

У Бойка клянуться, що Україна не замерзне через повернення газу Фірташу

У Бойка клянуться, що Україна не замерзне через повернення газу Фірташу

НАК "Нафтогаз Україна" буде поетапно передати швейцарському газотрейдеру RosUkrEnergo 12,1 млрд. кубометрів природного газу, тоді як RUE поверне НАК 1,7 млрд. доларів уже найближчим часом.

Про це сказано у повідомленні прес-служби Мінтопенерго.

"Згідно з пакетом домовленостей між "Нафтогазом" і "РосУкрЕнерго", передача 12,1 млрд. кубометрів газу відбуватиметься поетапно, що дозволить зберегти газовий баланс України та недопустити виникнення будь-яких непередбачених подій при проведенні опалювального сезону 2010-2011 років", - наголошується у повідомленні.

В той же час, як зазначається у документі, RosUkrEnergo поверне гроші "Нафтогазу" вже найближчим часом.

"Це дозволить збалансувати фінансовий стан Компанії та закумулювати необхідні обсяги газу для повернення "РосУкрЕнерго АГ" у наступні періоди", - наголошується у повідомленні.

Напередодні "РосУкрЕнерго" та "Нафтогаз України" домовилися про врегулювання питання у зв'язку з рішенням Стокгольмського суду. Підписаними документами передбачено, що українська компанія повертає швейцарцям 12,1 мільярд кубометрів газу.

Станом на 17 листопада в ПСГ України накопичено 24,4 млрд. кубометрів газу.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Бойка клянуться, що Україна не замерзне через повернення газу Фірташу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі