понеділок, 01 травня 2023 20:58

Спецтема: Війна Росії проти України

У Білорусі поменшало російських військових

У Білорусі поменшало російських військових
Окупантів з Білорусі відправляють на фронт. Фото: eastnews.ua

З території Білорусі виїхала велика кількість російських військових.

Окупантів після навчання відправляють назад у Росію, а потім на фронт. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Кількість військовослужбовців збройних сил Росії на території Білорусі значно менше, ніж це було ще кілька місяців тому. Раніше, за нашими даними, їх там знаходилося близько 10-11 тисяч військовослужбовців. На цей час – це близько 2 800 військовослужбовців, які, як правило, задіяні на полігонах до навчання", – акцентував Демченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі бачили колону російських окупантів

Ситуація на кордоні з Білоруссю повністю контрольована. Українські прикордонники не втрачають пильності і готовності реагувати на будь-які загрози.

"Ми не відмічаємо, що по той бік кордону у росіян є необхідне ударне угрупування, яке б могло здійснити вторгнення на територію нашої країни. Але, ми маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій, бо ми добре пам'ятаємо 24 лютого минулого року, коли Білорусь, білоруські прикордонники так люб'язно відкрили свій кордон і дозволили російським колонам вторгнутись на територію нашої держави і з цього напрямку", – зазначив речник ДПСУ.

Кордон та прикордоння укріпляють. Це дозволить українським силам оборони стримати можливі атаки ворога з цього напрямку.

У Білорусі готують майданчики для стратегічної ядерної зброї.

Міністр оборони Білорусі Віктор Хренін, заявив про підготовку літаків, здатних нести ядерні боєприпаси. Також там отримали від Росії комплекс "Іскандер", здатний застосовувати ракети з ядерними боєголовками.

Хренін заявив, що для відповіді у разі "продовження ворожої риторики Заходу" Білорусь підготувала техніку.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі поменшало російських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі