понеділок, 17 серпня 2020 20:01

У Білорусі досі вважаються зниклими близько 70 людей – ЗМІ

У Білорусі досі вважаються зниклими близько 70 людей – ЗМІ
З моменту запуску ініціативи десятки людей вже знайшлися. Фото: Reuters

Близько 70 осіб, які перестали виходити на зв'язок з рідними у дні масових протестів в Білорусі, досі вважаються зниклими.

Майже всі у списку - чоловіки. Про це повідомляє TUT.BY, наводячи дані створеної ними ініціативи пошуку людей, зниклих під час акцій протесту.

"На сторінці ініціативи можна повідомити про зниклих під час протестів. Водночас, люди, які мають якусь інформацію про зниклих, зможуть повідомити про це рідним. Щойно людину знаходять, її прибирають зі списку", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час протестів у Білорусі загинули щонайменше 5 осіб - правозахисники

Варто зазначити, що з моменту запуску ініціативи десятки людей вже знайшлися.

"Щодо декількох осіб відомо, що вони затримані, але невідоме місце перебування. Доля решти невідома. Їх немає ані в оприлюднених Генпрокуратурою списку засуджених, ані у списках тих, кого утримують в ізоляторах", - йдеться в повідомленні.

Робітника Мінського заводу колісних тягачів, який знімав на телефон президента Білорусі Олександра Лукашенка під час словесного конфлікту зі співробітниками, затримали. Досі не відомо на яких підставах він був затриманий.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі досі вважаються зниклими близько 70 людей – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі