понеділок, 18 жовтня 2010 14:56

У Азарова таки ввели квоти на експорт зерна

У Азарова таки ввели квоти на експорт зерна

Кабінет Міністрів ввів квоти на експорт зернових культур в обсязі 2 702 тис. тонн до 2011 року.

Про це повідомляється в постанові Кабміну № 938 від 4 жовтня.

У постанові повідомляється, що квота на експорт пшениці - 500 тис. тонн, кукурудзи - 2 000 тис. тонн, ячменю - 200 тис. тонн, жита та гречки - по 1 тис. тонн.

Міністерству економіки доручається забезпечити видачу ліцензій на експорт сільськогосподарської продукції у межах квот, встановлених постановою, а також подавати щомісяця до 10 числа Державній митній службі інформацію про оформлені суб'єктами господарської діяльності ліцензії на експорт сільськогосподарської продукції.

Державна митна служба повинна подавати щомісяця до 20 числа Міністерству економіки інформацію про обсяги експорту окремих видів сільськогосподарської продукції згідно з виданими Міністерством ліцензіями.

Раніше, міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк 7 жовтня повідомив, що Кабмін ввів квотування експорту зерна, але обсяги, терміни та умови допрацьовуються, додавши, що остаточне рішення з цього питання буде прийнято на засіданні уряду 11 або 13 жовтня. Міністр також заявив, що не очікує санкцій з боку Світової організації торгівлі (СОТ) у разі запровадження Україною квот на експорт зерна.

Нагадаємо, 7 жовтня уряд України прийняв постанову про введення квот на вивіз зерна з України для забезпечення продовольчої безпеки.

Зараз ви читаєте новину «У Азарова таки ввели квоти на експорт зерна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі