середа, 26 травня 2010 13:52

У Азарова хочуть, щоб землю могли купувати тільки селяни

У Азарова хочуть, щоб землю могли купувати тільки селяни

Міністр аграрної політики Микола Присяжнюк пропонує дозволити покупку сільгоспземель тільки сільським жителям.

Таке рішення він вважає логічним у випадку введення в країні ринку землі сільськогосподарського призначення.

"Необхідно установити, що суб'єктом права на покупку сільгоспземель у приватну власність можуть бути тільки сільські жителі", - цитує прес-служба Мінагрополітики Інтерфакс-Україна.

Крім того, на думку Присяжнюка, необхідно обмежити розміри придбання сільгоспугідь у власність і визначити основні принципи ціноутворення на ринку сільськогосподарської землі.

Він також пропонує розробити механізм довгострокового (на 20-30 років) кредитування покупки землі сільськими жителями за підтримки держави, створити державне агентство з повноваженнями регулювання ринка землі.

Міністр також ініціює розробку Національного кодексу стабільного агрогосподарювання.

Для контролю за дотриманням кодексу, на його думку, необхідно створити в структурі Мінагрополітики інспекцію з аудиту і моніторингу. Він також вважає за необхідне почати консервацію деградованих малопродуктивних сільгоспземель.

Як повідомлялося, Верховна Рада 22 грудня 2009 року ухвалила закон про продовження до 1 січня 2012 року мораторію на купівлю-продаж сільгоспземель і 19 січня подолала вето президента на цей закон.

Зараз ви читаєте новину «У Азарова хочуть, щоб землю могли купувати тільки селяни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі