четвер, 28 серпня 2008 09:29

Тігіпко займеться сільським господарством

Співголова ради інвесторів при уряді України Сергій Тігіпко вчора повідомив про вихід у новий для себе сегмент - спільно з іноземними партнерами він вкладе 80 млн дол. в обробку 30 тис. га сільськогосподарської землі, повідомляє "Комерсант-Україна".

 Появу у банкіра інтересу до непрофільного для нього аграрного сектора експерти вважають цілком з"ясовною - в перспективі такий бізнес можна буде вдало продати.

Власник фінансової групи ТАС Сергій Тігіпко повідомив, що вирішив зайнятися аграрним бізнесом. "У сільське господарство не можна увійти без серйозних грошей. Зараз ми формуємо компанію, в яку увійдуть один із провідних інвестиційних банків і шведський невенчурний інвестфонд. Разом з ними ми інвестуємо в капітал компанії 80 млн дол.",- розповів він. За словами Тігіпка, вже укладений договір про оренду 30 тис. га сільськогосподарської землі.

З моменту продажу шведському Swedbank ТАС-коммерцбанку і ТАС-інвестбанку за 735 млн дол. це перший новий проект Тігіпка. Рік тому сільське господарство не входило в сферу його інтересів. Тоді він мав намір інвестувати в рітейл, охорону здоров"я, торгівлю. До цих пір у ТАС був всього один аграрний актив - міноритарний пакет у виробництві коньяку агропромислової групи "Закарпатський сад".

За останні 12 міс. компанії аграрного сектора привернули близько половини коштів, отриманих від продажу акцій українських компаній, - 1,14 млрд дол.

"Хоча у нас відсутній ринок сільгоспземель, середня вартість гектара в рамках операцій з придбання агропідприємств складає 300-400 дол. В той же час гектар землі в Польщі коштує 3,5-3,6 тис. дол., а в Німеччині - понад 20 тис дол.",- говорить директор з корпоративних фінансів ІК "Арта інвестиційні партнери" Сергій Тріфонов.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко займеться сільським господарством ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі