вівторок, 28 липня 2009 13:09

Туркменія запропонувала свій газ Великій Британії в обмін на підтримку

Туркменія запропонувала свій газ Великій Британії в обмін на підтримку
Туркменія, найбільший експортер природного газу в Центральній Азії, зацікавлена в постачаннях газу до Великої Британії, передає Reuters з посиланням на державне інформагентство "Туркмен хабарлари".

Президент Туркменії Курбангули Бердимухамедов зробив цю заяву на зустрічі з членом королівської сім"ї принцом Ендрю, який є спецпосланцем Великої Британії з питань міжнародної торгівлі та інвестицій.

Туркменський лідер раніше сказав про готовність країни забезпечити газом проект "Набукко", з яким Європа пов"язує надію ослабити залежність від Росії в імпорті газу. Ашхабад, що припинив постачання газу Газпрому через аварію на магістральному газопроводі, до кінця року має намір поставити перший газ до Китаю по трубі, що будується.

"Що стосується перспектив постачань туркменського природного газу на європейський ринок, зокрема до Великої Британії, це повністю відповідає планам Туркменістану, що реалізовує політику диверсифікації експорту своїх енергоносіїв на світові ринки", - наводить слова президента Туркменії "Туркмен хабарлари".

"Зі своєї сторони Велика Британія готова надати істотну підтримку реалізації великомасштабних проектів, що просуваються Туркменістаном", - повідомляє агентство з посиланням на принца Ендрю.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Туркменія запропонувала свій газ Великій Британії в обмін на підтримку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі