понеділок, 26 листопада 2007 09:52

Троє людей загинули під час маніфестацій в Болівії

У офіційній столиці Болівії Сукре в результаті масових безладів загинули три людини, десятки отримали поранення, повідомляють болівійські ЗМІ.

Сотні демонстрантів, протестуючих проти проведення Установчих зборів, які повинні внести зміни в конституцію країни, намагалися силою захопити державні установи. Поліція вимушена була застосувати вогнепальну зброю для розгону маніфестантів. В результаті загинули 29 літній адвокат і два студенти.

Як передає болівійська радіостанція "Radio Loyola", натовп, розгромив міську пожежну частину і спалив десять пожежних автомашин.

Мер міста Сукре Хайме Баррон закликав мітингуючих припинити погроми і зібратися у будівлі мерії для обговорення подальших кроків опозиції.

Противники нинішнього президента Ево Моралеса побоюються, що правляча партія "Рух до соціалізму" на засіданні Установчих зборів спробує в односторонньому порядку внести зміни до конституції, що ознаменує кінець демократії в Болівії, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Троє людей загинули під час маніфестацій в Болівії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі