середа, 17 березня 2010 17:36

Три банки можуть забрати у власників

Три банки можуть забрати у власників

Міністерство фінансів передало Національному банку понад 99% акцій банків, рекапіталізованих за державний кошт.

В 2009-му цінні папери вилучили у власників "Укргазбанку", "Родовід банк" та банку "Київ" в обмін на облігації на суму 9,57 млрд грн.

"Поки що рекапіталізовані банки є приватними. Їхні власники віддали цінні папери у заставу Мінфіну за облігації. Власники мають викупити акції у держави. Інакше Нацбанк забере ці фінустанови у державну власність. В такому випадку Нацбанк сформує своє правління та наглядову раду. Потім перепродасть їх", - сказав керівник Українського банківського порталу Олексій Лупоносов.

"Домовленості із рекапіталізованими банками тримають у таємниці. Але на вкладниках банків передача іншому власнику не позначиться. Більшу частину коштів ці фінустанови вже повернули вкладникам", - додав він.

Станом на 1 січня 2010-го "Родовід банк" мав 7,1 млрд грн депозитів, "Укргазбанк" — 3,2 млрд, "Київ" - 806 млн.

Основним акціонером "Родовід банку "було ТОВ "РБ Капітал-групп". Президентом банку є голова Національного олімпійського комітету Сергій Бубка. "Укргазбанк" пов"язують з нардепом-"регіоналом" Василем Горбалем. Найбільшими акціонерами банку "Київ" є бізнесмени Микола та Віктор Марченки.

Зараз ви читаєте новину «Три банки можуть забрати у власників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі