четвер, 11 червня 2020 10:58

Третя річниця безвізу: скільки поїздок здійснили за цей час

Третя річниця безвізу: скільки поїздок здійснили за цей час
Найчастіше за три роки безвізу українці їздили до Польщі. Фото: Pixabay

Безвізовий режим України з Євросоюзом почав діяти з 11 червня 2017 року.

За час його дії українці здійснили майже 49 млн поїздок у країни Європейського Союзу як за біометричними, так і небіометричними документами, повідомляє Державна прикордонна служба України.

"Найбільша кількість наших співвітчизників користується кордоном із Польщею. Також для українців були активними ділянки кордону з Угорщиною і Румунією, і дещо менше кордон зі Словаччиною", - написали в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада розгляне можливість включення України до списку безвізових країн

Також найчастіше користувалися авіаційним сполученням, а морське було найменш популярним. Щороку зростає пасажиропотік громадян у країни ЄС. Зокрема, 2018 року кількість поїздок була на рівні 17,5 млн, а 2019 року - 18,65 млн.

"Перші місяці 2020 року також не стали винятком, проте далі на ситуацію вплинула епідемія захворювання на коронавірусну інфекцію, через що більшість країн обмежили в'їзд, а регулярне міжнародне авіаційне сполучення призупинили. Так, згідно з аналізом, у січні і лютому цього року українці в країни ЄС виїжджали 3 млн разів, а за аналогічний період 2019 року - 2,3 млн", - розповіли у відомстві.

Також за другий рік дії безвізу кількість українців, які обрали безвізові поїздки виключно за біометричними паспортами, зросла в 4,2 раза, порівняно з першим роком.

Крім того, за інформацією Держприкордонслужби, в 2019-2020 роках перелік популярних для відвідування країн ЄС українці значно розширили. 2017 року найбільшим попитом користувалися такі країни, як Італія, Німеччина, Польща, Румунія, Словаччина та Угорщина, але пізніше цей список поповнився і Австрією, Грецією, Іспанією і Чехією.

Підписання угоди про безвізовий режим України з ЄС відбулося у Страсбурзі за присутності п'ятого президента Петра Порошенка та голови Європейського парламенту Антоніо Таяні. Українці, які мають біометричні паспорти, можуть приїжджати в країни ЄС з діловою чи туристичною метою або в сімейних справах на термін до 90 днів протягом 180-денного періоду протягом року.

Зараз ви читаєте новину «Третя річниця безвізу: скільки поїздок здійснили за цей час». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі