вівторок, 21 березня 2017 19:00

"Треба припиняти режим тиші" - доброволець про реальні справи на передовій

"Треба припиняти режим тиші" - доброволець про реальні справи на передовій
Житник: Люди не розуміють, що війна в країні. Фото: Ельдар Сарахман

Режим тиші на Донбасі призводить до втрат української армії. Його треба припиняти.

Про це розповів боєць УДА Ігор Житник, який із пораненням лежить у Дніпропетровській обласній лікарні ім. Мечникова. Служить у добровольчому підрозділі "Чорний туман". Воює з кінця 2014 року. Поранення отримав під Широкиним на Донеччині.

"Я з "Чорного туману". Прикомандирований до 8-го бату Української добровольчої армії. У Широкиному влучили. У мене поранення мінно-вибухове. Ноги на виліт. Операція була. Діставали останнє залізо. Поранили, як виходили займати наші позиції ближче до ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хлопці ще не встигли встати, а вже кажуть: "Я маю повернутися на фронт" - Сергій Риженко

Я знаю, що таке армія. Тому пішов до добровольців. Тут мотивованіші люди. Є конкретні цілі. Були рік у Авдіївці. Потім у Широкиному. Найважче було з самого початку. Пояснювати не буду. Або люди тут забули, або стіна перед ними виросла. Не розуміють, що війна в країні, гинуть хлопці. А тут - війни немає. Вихід один - згадають, коли почнеться повномасштабний наступ орди московської. Як не сумно, але вихід тільки через кров. Якби була можливість зустрітися з президентом, то сказав би, що треба припиняти режим тиші. Бо це втрати. Заселяють людей у землю. Сидять у бліндажах.

У нас є сила повернути кордон. Але не все одразу. Не треба недооцінювати ворога. Швидко все не зробиться: бах, побігли і біля кордону. Це можна було зробити 2014 року. Там зараз регулярні російська війська. У нас зараз тактика равлика: потихеньку до мети", - розповів Житник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Осколки прошили руку - перебили кістки" - 2 години з реанімації лікарні ім. Мечникова

Бойовики активізувалися в районі Маріуполя. 20 березня там відбувся найжорстокіший бій за всю історію АТО.

Зараз ви читаєте новину «"Треба припиняти режим тиші" - доброволець про реальні справи на передовій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі