четвер, 14 липня 2022 15:00

Температурні гойдалки та дощі: оновили прогноз до кінця тижня

15 липня в Україні спостерігатиметься значний температурний контраст: від +20°С на півночі до +31°С на півдні і навіть подекуди в центральних областях.

Дощі пройдуть у п'ятницю місцями у західних та північних областях, ввечері ймовірні опади на Вінниччині, Черкащині та Одещині, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook. На решті території країни переважатиме суха погода.

"Завтра вже - середина літа. Листя каштанів почало трохи рудіти, нагадуючи про далеку осінь. Але, як у відомому порівнянні про напівпорожню чи напівповну склянку води, ми все ж знаємо, що літа попереду багато. Україні зараз важко, хоча й літня краса навколо. Як би не казилася Росія, це літо для неї – останнє, її отруєна вода із її брудної склянки незабаром витече та випарується назавжди. Україна відродиться та заповниться новим, свіжим та життєдайним, як чиста джерельна вода", – йдеться у повідомленні.

Загалом градусна шкала в Україні виглядатиме наступним чином. У західних областях вдень очікується +21...25°С, на Закарпатті та у Чернівецькій області +23...26°С, тобто, трохи тепліше. Найхолодніше буде у Карпатах, +13...18°С. У північних областях максимальна температура повітря не перевищить +20...24°С.

У центральних областях передбачається +25...29°С, у Кропивницькому та Дніпрі з районами місцями стоятиме спека до +30°С. У східних областях на Луганщині та Донеччині +25...30°С, а на Харківщині повітря буде свіжішим, +25...27°С. У південній частині завтра очікується спека, +27...31°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До +30°С і дощі: синоптики оновили прогноз на четвер

У Києві 15 липня максимальна температура повітря очікується близько +22°С, тобто, спекотно не буде.

"Тому шалик у сумці не завадить – можна буде прикрити шию від прохолоди чи від кондиціонеру в машині, якщо все ж комусь душно", – додала синоптикиня.

У столиці завтра суттєві опади малоймовірні, хіба що в окремих районах можливий невеликий дощ, оскільки досить близько розташується волога повітряна маса.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  У столиці завтра суттєві опади малоймовірні
У столиці завтра суттєві опади малоймовірні

Цього літа в Україні очікуються аномально високі температури. Особливо спекотно буде в західних областях. У серпні температура повітря може відповідати кліматичній нормі, характерній для цього місяця.

Зараз ви читаєте новину «Температурні гойдалки та дощі: оновили прогноз до кінця тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі