четвер, 05 травня 2022 14:25

Температурні контрасти від 0°C до +23°C: оновили прогноз до кінця тижня

Температурні контрасти від 0°C до +23°C: оновили прогноз до кінця тижня
Найближчими днями погоду визначатиме антициклон. Фото: pixabay.com

Найтеплішою завтрашня п'ятниця буде в західних областях України.

6 травня вдень там очікується +17...23°C, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

"Найближчими днями погоду визначатиме антициклон, тому в більшості областей істотні опади малоймовірні. Завтра періодичні дощі та грози очікуються лише в західній частині України. Та й то, окрім Хмельницької та Тернопільської областей. Травневі дощі завжди дружно змивали рештки старого бруду, а грози сповіщали про прийдешнє красиве літо", - написала вона.

Найхолоднішою передбачається найближча ніч на північному сході України. На Сумщині, Полтавщині й Харківщині подекуди можливі заморозки до -3°C. У більшості областей ніч очікується холодною, 0...+7°C, на заході й півдні в межах +4...10°C.

Упродовж дня в Україні переважатиме тепла погода, стовпчики термометрів піднімуться до +14...19°C, у західних областях +17...23°C. Вітер завтра завіватиме з південного сходу й сходу, буде помірним, у Приазов'ї - Донеччина, Запоріжжя, Херсонщина - часом до сильного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сонячно, але вітряно: синоптики оновили прогноз

У Києві п'ятниця буде сухою та сонячною, дощів не передбачається. Вночі очікується +4...7°C, а вдень у столиці буде до +15...18°C.

8 й 9 травня через Україну проходитиме атмосферний фронт, тому дощів побільшає.

В Україні в період воєнного стану вихідні на святкові дні не передбачаються. Саме тому цьогоріч у травні додаткових вихідних не буде.

Зараз ви читаєте новину «Температурні контрасти від 0°C до +23°C: оновили прогноз до кінця тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі