четвер, 26 червня 2008 20:56

Тамара Пауль-Ніколаєнко подарувала сиротам кухню

Уродженка селища Улянівка Білопільського району Сумщини Тамара Пауль-Ніколаєнко подарувала місцевій школі-інтернату кухонне обладнання вартістю 100 тис. євро.

— Тамара Ніколаєнко вісім років тому виїхала спочатку в Чехію, потім в Австрію, — розповідає директор улянівської школи-інтернату Тамара Шкурат, 37 років. — Там вийшла заміж за банкіра. Але щороку приїжджала до бабусі в селище й допомагала родичам. Для місцевої школи вони з чоловіком купили комп"ютери. А для нашого інтернату вирішили придбати кухонне обладнання.

Тамара Ніколаєнко народилася в багатодітній родині, жила переважно в бабусі. Школяркою працювала на цегельному та оцтовому заводах.

— Спочатку вона думала допомогти з ремонтом кухні, а школа закупила б нове обладнання, — продовжує директорка. — Та ми порадилися й вирішили, хай краще купить обладнання. Бо в нас таке не продають.

За проектом австрійських конструкторів у кухню вмонтували плити, смажну шафу, морозилку, посудомийну та кавову машини. Обласна рада виділила 500 тис. грн на ремонт та розширення приміщення. Обладнання монтували під наглядом австрійського фахівця.

У школі-інтернаті навчаються 157 дітей-сиріт, що мають вади розвитку.

Зараз ви читаєте новину «Тамара Пауль-Ніколаєнко подарувала сиротам кухню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі