пʼятниця, 13 листопада 2009 10:06

Таксі та маршрутки подорожчають через ціну на газ

Таксі та маршрутки подорожчають через ціну на  газ

Різке подорожчання зрідженого газу може потягнути за собою підвищення цін на проїзд.

Як відомо, багато таксистів поспішили переобладнати свої автомобілі на газ, тож тепер, щоб не працювати собі на збиток, їм доведеться компенсувати витрати за рахунок пасажирів.

За словами таксиста Олексія Смирнова, ситуація дійсно непроста, адже кілька років ціни на блакитне паливо були досить низькими і водіїв переконували, що воно завжди буде вдвічі дешевшим за бензину.

"Нас жорстоко обдурили. Постачальники мають суперприбутки, а ми думаємо, як вижити", - скаржиться таксист і додає, що тарифи у 20-25 гривень незабаром можуть зникнути.

"Ті, хто їздить на бензині, беруть, як правило, мінімум 30-35 гривень. Ми возили дешевше: за 20-25. Імовірно, ціни доведеться зрівняти", - сказав Смирнов.

Тим часом про підвищення тарифів на проїзд в кінці листопада заговорили і власники маршруток, адже чимало й їхніх машин курсують містом з газовими балонами

Однак, за словами голови Асоціації перевізників Києва Валерія Липецького, необхідності підвищення цін немає, адже маршрутчики, які працюють на газі, як правило, використовують не зріджений, а метан, який подорожчав не так істотно.

"Хоча, звичайно, тим, хто використовував саме зріджений газ, не позаздриш", - сказав Липецький.

За матеріалом "Комсомольська правда".

Зараз ви читаєте новину «Таксі та маршрутки подорожчають через ціну на газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі