пʼятниця, 05 березня 2010 08:46

Таджикистан відмовився від російської мови

Таджикистан відмовився від російської мови

Діловодство республіки Таджикистан більше не дублюватиметься на другу мову, якою до останнього моменту була російська.

Верхня палата місцевого парламенту прийняла відповідні поправки до закону "Про нормативно-правові акти Республіки Таджикистан". Сенатори Таджикистану внесли поправки в ті статті закону, де йшлося, що всі закони і нормативно-правові акти друкуються в офіційній пресі і парламентському віснику двома мовами - таджицькою та російською.

Депутати говорять про своє рішення як про факт, який природно назрів, оскільки рік тому був ухвалений закон про державну мову. Поправки були прийняті одноголосно. Вони набудуть чинності після підписання їх президентом, що найчастіше носить формальний характер.

Нагадаємо, що минулого року парламент Таджикистану за пропозицією президента Емомалі Рахмона, який раніше відмовився від слов"янського закінчення свого прізвища, ухвалив новий закон "Про державну мову", в якій повністю виключив згадку російської мови, за якою в Конституції республіки закріплений статус "мови міжнаціонального спілкування".

Після затвердження президентом даних поправок, документи в Таджикистані прийматимуться тільки таджицькою.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Таджикистан відмовився від російської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі