вівторок, 15 липня 2014 04:24

Сєнцов на вустах у всіх - критик Одеського кінофестиваля

Сєнцов на вустах у всіх - критик Одеського кінофестиваля
aif.ru

Кінокритик Ярослав Підгора-Гвяздовський розповів про перебіг подій на 5 Одеському міжнародному кінофестивалі.

Фільм Олега Сєнцова покажуть на кінофестивалі у середу, а в понеділок відбувся флешмоб на його честь, сказав він в ефірі Еспресо.TV.

"Післязавтра його фільм покажуть. А сьогодні був флешмоб, одна з його частин була присвячена йому. Були плакати: "Звільнити режисера Сєнцова" і "Путіну – смерть". Такі правильні вимоги, я думаю, що їх навряд затвердять так як є, хоча хотілося, звичайно. Але Сєнцов на вустах у всіх. Якщо не було б Канського кінофестивалю, на якому Лозниця сказав одразу про Сєнцова, я думаю більшість світу про нього б не знала. Тобто фестиваль є таким рупором", - сказав кінокритик.

Також за його словами криза в країні відзначилась і на проведенні фестивалю.

"Звичайно фестиваль відрізняться через те, що відбувається в Україні, в силу економічної кризи, ці чинники проявляються в фестивалі – він став компактнішим, ніж торік, бюджет зменшився, кількість людей зменшилася, проте якщо дивитися на все, що відбувається на Сході, з Кримом, все це тисне, тому цей фестиваль – це маленька, красива, але віддушина", - зазначив Підгора-Гвяздовський.

Зараз ви читаєте новину «Сєнцов на вустах у всіх - критик Одеського кінофестиваля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі