середа, 09 березня 2022 00:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія без майбутнього та план Маршалла для України - що сказав Зеленський у відеозверненні

Росія без майбутнього та план Маршалла для України - що сказав Зеленський у відеозверненні
Володимир Зеленський: "Весь світ говорить про Україну". ФОТО: ОП

Світ не вірить у майбутнє Росії. Всі допомагають Україні.

Усі готові підтримати нашу відбудову після війни, заявив президент Володимир Зеленський у своєму новому відеозверненні.

"Сьогодні дуже важливий день. США зробили крок, який дуже послабить окупантів. Змусить платити за агресію, відповідати за нароблене зло. Америка забороняє імпорт газу з Росії, нафтопродуктів, нафти, вугілля. Забороняє громадянам США будь-які інвестиції в паливно-енергетичний комплекс РФ. Це потужний сигнал усьому світу. Кожен цент сплачений РФ, вона перетворює на кулі та снаряди, які летять в інші держави. Або РФ матиме повагу до міжнародного права, або не матиме грошей на війну", - сказав глава держави.

Заборону на імпорт нафтопродуктів з РФ вводить і Велика Британія, додав президент.

"Світ не вірить у майбутнє Росії і не говорить про нього. Вони говорять про нас і готуються підтримувати нашу відбудову після війни. Для народу, який так героїчно захищається – обов'язково настане оце "після війни". Буде і план Маршалла для України", - зазначив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затягаємо Росію по судах за захоплення АЕС - Кулеба

Він додав, що війну обов'язково треба завершувати і сідати за стіл переговорів. Однак на них слід керуватися "інтересами людей, а не застарілих і вбивчих амбіцій".

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Росія без майбутнього та план Маршалла для України - що сказав Зеленський у відеозверненні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі