понеділок, 25 травня 2009 11:24

Свинячий грип невпинно підкорює світ

Свинячий грип невпинно підкорює світ
Ще одна людина, заражена вірусом грипу A/H1N1, померла в Нью-Йорку.

Про це повідомило в понеділок, 25 травня агентство Ассошиейтед Прес.

За словами представника департаменту охорони здоров"я мегаполісу, жінка у віці більше 50 років померла на минулому тижні. Окрім грипу, вона також страждала на низку інших захворювань.

Першою жертвою нового грипу в Нью-Йорку став завуч однієї з середніх шкіл Мітчелл Вінер, який помер 17 травня.

Між тим, кількість підтверджених в США випадків захворювання грипом A/H1N1, відомим також як свинячий грип, збільшилося до 6 тисяч 552 осіб, йдеться в повідомленнях центрів з контролю та профілактики захворювань при Мінохоронздоров"я США, опублікованих на офіційних сайтах в неділю.

Вірус охопив 48 штатів. На перше місце за кількістю хворих вийшов штат Техас (900 людей), серед лідерів по цьому сумному показнику залишаються штати Іллінойс (877), Вісконсин (766) і Каліфорнія (553). Кількість летальних результатів в неділю збільшилася - тепер серед померлих від зараження вірусом A/H1N1 в США числяться 11 осіб.

Крім того, мінохоронздоров"я Об"єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) підтвердило в неділю зараження іноземця вірусом грипу А/H1N1, що стало першим випадком для цієї арабської країни, повідомило еміратське новинне агентство WAM.

За словами міністра охорони здоров"я лікаря Ханіфа Хасана, інфікованим виявився канадець, який прилетів в ОАЕ.

Двадцятиоднорічний громадянин США польського походження, у якого лабораторні дослідження підтвердили наявність вірусу грипу A/H1N1, а також його батьки в неділю вдень були госпіталізовані в інфекційне відділення спеціалізованого госпіталю в Хожові, повідомив журналістам в неділю воєводський санітарний інспектор Гжегож Худзік.

Йдеться про третій випадок захворювання вірусом грипу A/H1N1, підтвердженим в Польщі, відзначив прес-секретар Головного санітарного інспектора Польщі Ян Бондар. Хворий прилетів в п"ятницю із США через Мюнхен до Кракова.

Сьомий випадок захворювання грипом A/H1N1 підтверджений в Гонконзі, повідомляє Департамент охорони здоров"я Гонконгу.

Захворювання виявлене у 21-річної студентки, яка прилетіла 22 травня до Гонконгу із США через Сеул. Нездужання дівчина відчула вже наступного дня після прильоту. Медики обстежили родичів хворої, які знаходилися у контакті з нею, і вірусу у них не виявили.

Кількість хворих на грип A/H1N1 в Китаї досягла 20 осіб, новий випадок підтверджений в неділю в провінції Фуцзянь на південному сході країни, повідомило міністерство охорони здоров"я КНР.

Крім того, чилійська влада підтвердила ще 11 нових випадків захворювання грипом A/H1N1. Таким чином, загальна кількість заражених в країні досягла 55 людей.

У сусідній Аргентині міністерство охорони здоров"я також повідомило про три нові випадки зараження вірусом грипу A/H1N1, відзначивши, що загальна кількість хворих склала п"ять осіб.

Всесвітня організація охорони здоров"я (ВООЗ) в суботу, 23 травня, підтвердила 12,022 тисяч випадків захворювання людей грипом A/H1N1 в 43 країнах, 86 хворих померли (з них дев"ять - в США).

Як повідомлялося, другий випадок захворювання грипом A/H1N1 встановлений в неділю, 24 травня, у жителя Калузької області, який свою весільну подорож проводив в Домініканській республіці.

Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Свинячий грип невпинно підкорює світ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі