середа, 29 квітня 2009 10:26

Свинячий грип проник до Німеччини

Свинячий грип проник до Німеччини
Влада Німеччини оголосила про виявлення першого в країні випадку зараження свинячим грипом. Згідно з даними міністерства охорони здоров"я Баварії, на свинячий грип хвора людина, яка проживає поблизу міста Регенсбурга. До такого висновку лікарі прийшли після отримання результатів аналізів пацієнта.

В даний час в Німеччині проводяться аналізи ще шести осіб, які, можливо, теж хворіють на свинячий грип.

Кількість хворих на свинячий грип в світі продовжує рости. Влада різних країн робить всілякі заходи, щоб не допустити проникнення вірусу на їхню території. Так, наприклад, Куба на 48 годин припинила авіасполучення з Мексикою. Пасажирів, які прибувають на острів, піддають ретельному санітарному контролю. Океанські круїзні лайнери також тимчасово обходитимуть Мексику стороною. У самій Мексиці, ймовірно, від свинячого грипу померли вже 159 людей, а інфікованих - тисячі. Близько 70 випадків зараження зареєстровано в США. Випадки захворювання також відмічені в Канаді, Австралії, Новій Зеландії, Ізраїлі та Південній Кореї, а також у низці європейських країн - Австрії, Іспанії, Великій Британії та Франції.

Нагадаємо, ВООЗ в понеділок, 27 квітня, підвищила рівень загрози пандемії свинячого грипу з 3 до 4 за шестибальною шкалою.

За матеріалами Вести.ру, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Свинячий грип проник до Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі