пʼятниця, 04 червня 2010 13:32

Сусід по камері зізнався у вбивстві, про яке розповів засуджений

Сусід по камері зізнався у вбивстві, про яке розповів засуджений

Жидачівський районний суд на Львівщині готувався винести вирок Олегу Рибчаку. Хлопцеві загрожувало десять років позбавлення волі. Напередодні засідання суду Олегів сусід по камері Василь Шлегер зізнався у злочині, за який хотіли покарати Рибчака.

Олега звинувачували у вбивстві сусіда Ігоря Максиміва з міста Жидачів Львівської області.

14 січня 2007 року Максимів запропонував Олегові заробіток. Він торгував деревиною. Вранці наступного дня його тіло знайшли під старим автомобільним мостом. Міліціонери затримали Рибчака.

"Олег підписав зізнання, бо йому в міліції виламували руки, били по голові. Не витримав, коли з вух та носа потекла кров. Мотивів убивства в Олега не було ніяких", - розповів Gazeta.ua дідусь Рибчака Олег Сидор.

Олег під слідством перебуває 3,5 роки. П'ять місяців провів у Дніпропетровській психіатричній лікарні суворого нагляду. Зараз сидить у Львівському слідчому ізоляторі.

"21 травня у СІЗО мене перевели з однієї камери в іншу. Там сиділо десять чоловік. Через три дні з ними розговорився. Питали, за що мене судять. Я розповів свою історію. Сказав, що не вбивав Максиміва. Тоді один зі співкамерників Василь встав і каже: "Ти його не міг вбити, бо його я прикінчив", - говорить Рибчак. - Почав розповідати, як то було. З покійним Ігорем познайомилися в барі у Жидачеві. Василь позичив у нього якісь гроші. Той вимагав їх повернути. Почали сваритися, Василь мав при собі ножа. Ним прирізав Максиміва. Ніж закопав, сам утік".

Шлегер написав щиросердечне зізнання. 22 червня його допитають у суді.

Зараз ви читаєте новину «Сусід по камері зізнався у вбивстві, про яке розповів засуджений». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі