середа, 02 серпня 2017 16:56

Сумна статистика: Муженко розповів, скільки десантників загинуло на Донбасі

Сумна статистика: Муженко розповів, скільки десантників загинуло на Донбасі

467 бійців загинули у війні на Донбасі з початку військових дій.

З початком російської агресії високомобільні десантні війська виявились одними з найбоєздатніших, каже начальник Генштабу Віктор Муженко.

"467 крилатих піхотинців віддали своє життя за свободу та незалежність України. Героїчні подвиги воїнів-десантників у Слов'янську та Красному Лимані, на Савур-Могилі та Карачуні, в Ізвариному, Дебальцевому, Авдіївці та багатьох інших містах Донеччини та Луганщини назавжди увійдуть у кожне українське серце символом стійкості та вірності військовій присязі", - підкреслив начальник Генштабу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слава ВДВ" - у мережі з'явилось вражаюче відео масового десантування з Іл-76

Близько 3800 воїнів-десантників нагороджені державними та відомчими нагородами за мужність і героїзм, виявлені під час виконання бойових завдань.

"Двадцятьом присвоєне найвище звання - Герой України, шість з них його отримали посмертно", – додав Муженко.

2 серпня в Україні відзначають День Високомобільних десантних військ ЗСУ. Це окремий рід військ, призначений для охоплення противника та дій у його тилу. До складу ВДВ входять повітряно-десантні та аеромобільні частини.

Зараз ви читаєте новину «Сумна статистика: Муженко розповів, скільки десантників загинуло на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі