неділя, 06 грудня 2020 13:50

"Сухо, холодно й вітряно": Україну накриє потужний антициклон

"Сухо, холодно й вітряно": Україну накриє потужний антициклон
"Перший помірний мороз показав, що зима прийшла - якщо хтось сумнівався", - кажуть синоптики.

На початку наступного тижня майже на всій території України погода буде сонячною, очікуються морози. Найхолодніше буде на сході України.

"Потужний антициклон, на прохання трудящих і навіть ледарів, відсунув трохи далі хмарність і в Україні багато де засяяло сонце. Щоправда, повітряна маса арктичного походження врізала морозом", - написала синоптик Наталя Діденко у Facebook.

7-го грудня, сонячна погода переважатиме на більшій частині території України, проте на крайньому заході та у південній частині, окрім Запоріжжя, небо затягне хмарами. Хмари можуть дотягнути до Кропивницького та районів, а також захопити південні райони Дніпропетровщини.

"Але все ж сонця в Україні завтра буде значно більше - антициклон. Зрозуміло, що за такої синоптичної ситуації переважатиме суха погода. Хіба що у південній частині України місцями пройдуть невеликі опади - вплив чорноморського циклону. Південно-східний вітер буде завтра поривчастим, некомфортним, часом сильним, додаватиме відчуття холоду", - пише Діденко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хвилі до 2 м: на Чорне та Азовське моря насувається шторм

Найближчої ночі в Україні очікується -6-12 градусів, на Сході до 14 градусів морозу.

У південній частині та на Заході 0-6 градусів морозу.

Завтра вдень температура повітря становитиме 0-4 градуси морозу. На Півдні та Заході України близько нуля, в Криму та на Закарпатті найтепліше, +2+7 градусів.

У Києві понеділок буде холодним - пануватиме арктична повітряна маса, вітряним та сонячним. Вночі передбачається -7-9 градусів, на околицях до -10 градусів, завтра вдень -2-4 градуси.

Проте, вже у другій половині тижня, потепліє, буде хмарно і підвищиться вологість повітря.

Торік 6 грудня в Україні було сонячно. Температура повітря у середньому становила 4 – 6 градусів тепла. Найхолодніше буде на Київщині – +2 – +4 градуси. А найтепліше – на Одещині, Миколаївщині та в Криму. Тут стовпчики термометрів піднімалися до 7 – 9 градусів вище нуля.

Зараз ви читаєте новину «"Сухо, холодно й вітряно": Україну накриє потужний антициклон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі