вівторок, 26 лютого 2008 13:07

Судан оголосив бойкот данським товарам за карикатури на пророка Мухаммеда

Міністерство торгівлі Судану за вказівкою президента країни Омара аль-Башира оголосило бойкот данським товарам на знак протесту проти повторної публікації данськими газетами карикатур на пророка Мухаммеда

Бойкот вступив у силу в понеділок, 25 лютого, відразу після ухвалення відповідного рішення. Від бойкоту постраждають близько 60 данських фірм. У більшості випадків вони імпортують до Судану молочнокислі продукти.

Крім того, ряд громадських організацій Судану закликали провести в столиці країни Хартумі масову демонстрацію протесту. У п"ятницю, 22 лютого, близько 200 суданців вийшли на вулиці Хартума, вимагаючи порвати дипломатичні відносини з Данією.

Данські газети зважилися на повторну публікацію карикатур на Мохаммеда, що вперше з"явилися в 2005 голу на сторінках Jyllands-Posten, після того, як поліція розкрила змову радикальних ісламістів, які готували вбивство автора однієї з карикатур, 73-річного художника Курта Вестергаарда. Тим самим журналісти мали намір показати, що релігійні фанатики їх не залякають, повідомляє News24.com.

Зараз ви читаєте новину «Судан оголосив бойкот данським товарам за карикатури на пророка Мухаммеда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі