понеділок, 11 листопада 2019 19:29

Суд заарештував генерала Марченка, підозрюваного у справі бракованих бронежилетів

Суд заарештував генерала Марченка, підозрюваного у справі бракованих бронежилетів
Генерала Марченка арештували на 2 місяці. Фото: Obozrevatel

Генерала Дмитра Марченка, якого підозрюють у справі щодо закупки неякісних бронежилетів, взяли під варту на 60 днів із правом внесення застави в 76 млн грн.

Відповідне рішення в понеділок, 11 листопада, прийняв Печерський суд Києва, повідомляє директор ДБР Роман Труба в Telegram.

"Тримання під вартою або застава в 76 млн грн - такий запобіжний захід обрано генерал-майору, начальнику Головного управління Міністерства оборони України, який є підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом закупівлі неякісного майна за завищеною ціною для Збройних сил України", - написав Труба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Дубневича: слідчі розповіли, що знайшли під час обшуків

Рішення суду про запобіжний захід очікують ще четверо фігурантів справи. При цьому Труба додав, що підозрюваних згодом буде більше.

"Залишилося обрати запобіжний захід іще для чотирьох підозрюваних. Поки що тільки для чотирьох - їх буде більше", - підкреслив він.

Працівники Державного бюро розслідувань вилучили 11 тис. бронежилетів, які вважаються неякісними.

26 червня проводили 40 обшуків у справі за фактом закупівлі для потреб Міністерства оборони непридатного майна за завищеними цінами.

5 листопада слідчі оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення п'ятьом посадовцям Міністерства оборони, серед них генерал-майор Дмитро Марченко.

Зараз ви читаєте новину «Суд заарештував генерала Марченка, підозрюваного у справі бракованих бронежилетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі