вівторок, 12 вересня 2006 11:58

Суд відібрав кримські маяки у російського флоту

 

Севастопольський Апеляційний господарський суд постановив вилучити з незаконного володіння Міністерством оборони Російської Федерації маяки "Тарханкутський", "Євпаторійський", "Солодунов" (поблизу міста Саки), "Ай-Тодорський". Загалом це - 22 навігаційно-гідрографічні об"єкти, які згідно з Постановою Кабінету Міністрів України належать Міністерству транспорту України. Про це повідомив голова Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Студентське братство" Олег Яценко.

Він нагадав, що справа розглядалася протягом багатьох років, зокрема у Вищому господарському суді України, звідки була повернена до суду АРК. Всього по цій справі зібрано 7 томів документації.

За словами Яценка, "Студентське братство" в рішенні суду бачить в першу чергу висновок - юридичну експертизу про законність його вимог щодо негайного повернення усіх маяків та інших об"єктів, що незаконно утримуються Російською Федерацією в Криму.

- Суд ще раз підтвердив законність усіх претензій української сторони як відносно маяків, так і будівель, що знаходяться на території маячних містечок, - сказав він.

Яценко повідомив, що "Студентське братство" надішле звернення до міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка з проханням дотриматися обіцянки, даної ним 28 червня цього року у Севастополі, коли той в інтерв"ю журналістам запевнив, що відомство надасть усю необхідну допомогу для забезпечення діяльності державних виконавців при виконанні функціональних обов"язків.

- Також ми будемо вимагати від міністра транспорту і зв"язку України Юрія Рудьковського активізувати місцевий підрозділ - ДП "Севастопольдержгідрографія", яка відповідає за маяки, щоб та найближчим часом приступила до вилучення і взяття на баланс усіх тих об"єктів, які є в рішенні суду, - сказав Яценко.

У зверненні до Фонду держмайна Валентини Семенюк "Студентське братство" вимагатиме "негайно припинити саботаж грудневої від минулого року Постанови Кабінету Міністрів України щодо проведення інвентаризації майна ЧФ РФ, і нарешті дати звіт за підсумками цієї інвентаризації", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Суд відібрав кримські маяки у російського флоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі