неділя, 18 грудня 2011 17:15

Страйки шахтарів пішли на спад через утиски з боку начальства

Страйки шахтарів пішли на спад через утиски з боку начальства

Колишній шахтар Євген Байдаров розповів, що страйки шахтарів пішли на спад через утиски з боку начальства.

"На початку 2000-х рух пішов на спад. Багато шахт закрили, інші приватизували. Хтось давно працює в копанках. Молодь їде на заробітки в Москву. Таких великих заборгованостей, як у 1990-х, уже немає. Профспілки скурвилися. Волинець пішов до Тимошенко, і з ним не хочуть мати справу. А старі профкоми обслуговують власників шахт. Як тільки починаєш  наїжджати на начальство – звільнення без розмов. Таких репресій, як зараз, не було ніколи. Кілька років тому, перед виходом на пенсію, пробував створити незалежну профспілку на шахті "Жовтнева". Із п'ятьма товаришами ініціювали страйк. Стандартно вимагали погасити заборгованість. За кілька днів нас вигнали. Колектив не вступився. У 1990-х таке неможливо було уявити", - зазначив Байдаров.

За його словами,  зараз серед шахтарів солідарності жодної – кожен сам за себе.

"Хоча всі за "Регіони" голосували, а тепер готові проти них боротися. Принаймні на словах. Але за теперішню опозицію тут не підуть. Інша справа – за соціальні питання. Що буде далі? Поживемо, подивимось. Донбас – регіон непередбачу ваний", - додав колишній шахтар.

 

Прочитати про страйки шахтарів можна у журналі  "Країна" № 48 (101) за 16 грудня 2011 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.
Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «Страйки шахтарів пішли на спад через утиски з боку начальства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі