середа, 27 червня 2018 17:21

"Стаємо все більше схожими на Росію" - експерт про напад на табір ромів у Львові

"Стаємо все більше схожими на Росію" - експерт  про напад на табір ромів у Львові
Напад на табір ромів у Львові може фінансуватися як Кремлем, так і бути самостійною ініціативою праворадикалів. Але у будь-якому разі він робить Україну все більше схожою на Росію, вважає експерт. Фото: 5 канал

Збройний напад на табір ромів у Львові робить схожою Україну на країну-агресора Росію й загрожує несприйняттям у європейському суспільствІ.

Таку думку висловив 39-річний Богдан Петренко, заступник директора Інституту дослідження екстремізму, передає Gazeta.ua

"Що стосується безпосередньо ситуації, яка сталася у Львові, то вона звичайно є наслідком тих подій, що відбувалися в Києві, коли радикальні організації погромили табір ромів. Наближаються вибори і це може бути і цілеспрямований акт, який формує відчуття небезпеки в українському суспільстві. Крім того, я не виключаю, що Кремль може спонсорувати можливо навіть не напряму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Починають завжди з тих, кому важко захиститися від насильства" - журналіст про погром ромського табору

Але, однозначно можна говорити про те, що всі акти агресії, які відбуваються на території України, особливо – насилля, що має етнічне забарвлення, перетворюють нашу країну в такого ж світового антисистемника, яким на сьогоднішній день стала Росія. Ці акти на практиці підтверджують меседж, який Кремль намагається нав'язати Заходу – про фейковість України як держави. І якщо крива зростатиме далі, то і для самого Заходу збройний конфлікт в Україні перетвориться з цивілізаційного конфлікту в просте збройне протистояння між двома схожими пострадянськими країнами. Зрозуміло, що на підтримку в такому випадку можна не очікувати", - прокоментував ситуацію з погромами таборів циган експерт.

Невідомі у масках розгромили табір ромів у Львові близько опівночі 23 червня. Приїхали туди із села Баркасове Мукачівського району на Закарпатті. У таборі було четверо дітей і 10 дорослих, серед яких — вагітна жінка. 24-річний Давид Пап загинув, ще троє отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «"Стаємо все більше схожими на Росію" - експерт про напад на табір ромів у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі