субота, 29 вересня 2007 14:53

Стан здоров"я дітей, які отруїлися грибами, стабільний

Стан здоров"я дітей, госпіталізованих з підозрою на отруєння грибами в дитсадку в Запоріжжі, стабільний, загрози для їх життя немає.

Як повідомили в прес-службі Запорізького теруправління МНС, "за інформацією головлікаря 5-ї дитячої міськлікарні Запоріжжя Надії Бабанської, після надходження діти були поміщені в реанімаційне відділення, де їм провели всі необхідні профілактичні заходи (промивання шлунку, крапельниці фізіологічного розчину)". На даний момент стан їх здоров"я Бабанська класифікує, як "стабільний". За її словами "ознак отруєння у дітей не спостерігається", - повідомили в МНС. У 5-й дитячій міськлікарні Запоріжжя дані МНС про здоров"я дітей підтвердили, проте відзначили, що, незважаючи на це, всі 5 дітей проведуть у реанімаційному відділенні лікарні ще, як мінімум, 2 дні, оскільки у разі отруєння грибами симптоми отруєння можуть виявлятися впродовж декількох діб.

За інформацією МНС, з початку 2007 року в Україні зареєстровано 90 випадків отруєння грибами, у тому числі 25 - серед дітей. Внаслідок отруєнь загинуло 2 дорослих (жителі Львівської і Чернігівської областей).

П"ять дітей (2 хлопчики і 3 дівчинки) напередодні увечері були доставлені в 5-у міську дитячу лікарню Запоріжжя з дитсадка N 286 з підозрою на отруєння дикорослими грибами, яких діти наїлися під час прогулянки на території дитсадка, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Стан здоров"я дітей, які отруїлися грибами, стабільний ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі