вівторок, 21 серпня 2007 08:35

Стан Абдулова після операції у Севастополі важкий

Олександр Абдулов, який переніс в Севастополі складну операцію з видалення проривної виразки шлунку, поки знаходиться у важкому стані.

"Сама операція пройшла вдало, - розповів лікар-реаніматолог хірургічного відділення лікарні Олег Олійник. - Але наслідки виявилися дуже серйозними. У Олександра Гавриловича сильний перитоніт і інтоксикація, внаслідок чого його стан оцінюється як важкий. Крім того, у хворого великий набір хронічних захворювань - як серцево-судинної системи, так і легенів".

За словами лікаря, в результаті прориву виразки шлунку в черевну порожнину потрапив вміст шлунку, що викликало сильну інтоксикацію і зараження крові.

Зараз медики збирають консиліум, щоб спланувати подальше лікування відомого актора.

Українські фахівці зв"язалися з особистим лікарем Абдулова в Москві, який повністю погодився з програмою лікування свого пацієнта, запропонувавши лише через якийсь час відправити Олександра Гавриловича до Москви.

"Ще дуже рано загадувати на майбутнє, - говорить Олег Олійник. - Поки стан не стабілізується, питання про перевіз Абдулова до Москви навіть не варто піднімати".

Поки актор не може харчуватися. Йому роблять внутрішньовенні вливання спеціальних препаратів, оскільки кишечник ще не функціонує в повному об"ємі. Щоб виключити щонайменші помилки в лікуванні і не пропустити критичного моменту, актор підключений до діагностичних апаратів, які стежать за його станом.

"Адже окрім виразки і перитоніту у Абдулова все ускладнюється аритмією, яка почалася якраз під час операції і пов"язана з важкою інтоксикацією, - говорить Олег Олійник.

Дружина Абдулова Юлія ні на крок не відходить від ліжка коханого, виконуючи всі його доручення і побажання. Для зручності Юлі виділили сусідню палату, пише газета "Твій день".

Зараз ви читаєте новину «Стан Абдулова після операції у Севастополі важкий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі