середа, 24 серпня 2022 13:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Стало відомо, як у квазіреспубліках до війни залучають пенсіонерів і дітей

Стало відомо, як у квазіреспубліках до війни залучають пенсіонерів і дітей
Підлітків у квазіреспубліках мобілізують, аби вони підносили снаряди та варили їсти. Фото: dsnews.ua

На окупованих територіях Донбасу триває мобілізація населення.

У квазіреспубліках росіяни залучають до війни підлітків та людей похилого віку. Про це повідомила віцепрем'єрка Ірина Верещук в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Вони вже навіть залучають до війни 16-річних дітей, - каже Верещук. - Мовляв, ті згодяться, щоб підносити снаряди, інші, щоб варити їсти. Та й 65-річних насильно заганяють туди. Знають, що ті вже багато років не тримали зброї в руках, не вміють нею користуватися і точно при перших же ударах загинуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФСБ дісталася до родичів українських військових: у трьох областях планували зігнати "акції протесту"

За її словами, для окупантів люди – ніщо. Тому вони не рахуються з втратами.

"Наприклад, лише на Луганщині 55% таких насильно мобілізованих стали "гарматним м'ясом". Про це кажуть у них всередині і ми це знаємо від нашої розвідки. Це мінімальні цифри, процес продовжується далі", – сказала Верещук.

У Генеральному штабі Російської Федерації вже не приховують "катастрофічної" нестачі солдатів і офіцерів та наполягають на загальній мобілізації через величезні втрати. Про це повідомляє прес-центр Стратегічного командування Збройних сил України.

Чисельність військ, що вторглися в Україну, включаючи насильно відправлених на фронт жителів так званих ЛНР/ДНР, становила до 180 тис. осіб, тоді як чисельність української армії доведена до понад 700 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, як у квазіреспубліках до війни залучають пенсіонерів і дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі