середа, 19 квітня 2023 16:45

Стало відомо, скільки київських парафій московської церкви перейшло до ПЦУ

Стало відомо, скільки київських парафій московської церкви перейшло до ПЦУ
З початку 2023 року до Православної церкви України перейшли лише 63 релігійних організації, які раніше належали до Московської церкви. Фото: Главком

З початку повномасштабного вторгнення в Україну, тобто за 420 днів, жодна із 273 парафій московської церкви в Києві не перейшла на релігійний бік України.

Церкви Московського патріархату не перейшли ні до православної церкви України, ні до Української православної церкви Київського патріархату, ні до Української греко-католицької церкви. Про це повідомила глава Комітету Київради з питань культури Вікторія Муха, передає "Главком".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російській церкві у Тернополі заборонили користуватися землею

З початку 2023 року до Православної церкви України перейшли лише 63 релігійні організації, які раніше належали до московської церкви, свідчать дані, оприлюднені "Опендатабот".

З початку повномасштабного вторгнення й до кінця 2022 року до ПЦУ перейшло 214 релігійних громад.

За даними, опублікованими на сайті Релігійно-інформаційної служби України, найбільше громад покинуло РПЦ в Україні у Хмельницькій області – 257. 199 парафій перейшло до ПЦУ на Волині.

Більше сотні громад змінили юрисдикцію в Вінницькій (157), Київській (153) та Житомирській (131) областях.

На території Києво-Печерської лаври у середу, 19 квітня, стався новий інцидент.

Прибічники Російської церкви в Україні в ході конфлікту зламали захисні ролети опечатаного Мінкультом корпусу. Про це у коментарі "Українській правді" сказала речниця столичної поліції Юлія Гірдвіліс.

За її словами, правоохоронці, як і в попередні дні, забезпечували дотримання порядку на території лаври, а комісія Мінкульту продовжувала свою роботу.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, скільки київських парафій московської церкви перейшло до ПЦУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі