пʼятниця, 07 листопада 2008 08:52

Стала відома історія доставки продовольства на "Фаїну"

Відома історія доставки продовольства на корабель Фаїна, на якому утримуються захоплені українські матроси.

Про це повідомив 5 канал у ніч на п"ятницю, 7 листопада.

Як розповів власник судна, фінансував цю операцію він, а технічну сторону операції здійснювала Служба безпеки України.

Як повідомив секретар МЗС України Василь Кирилич із посиланням на українське посольство в Кенії, на борт Фаїни доставлені продукти харчування й питна вода.

Водночас, прес-служба Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Ніни Карпачової у вівторок повідомляє, що в понеділок на судно Фаїна були доставлені продукти харчування, зокрема, рис, спагетті, масло, сухе молоко, а також свіжі банани й консервовані овочі.

За повідомленням прес-служби омбудсмена, у телефонній розмові із представниками української сторони в.о. капітана Фаїни Віктор Нікольський підтвердив доставку продуктів, яких вистачить на тиждень.

"Члени екіпажу просили передати рідним, що всі живі й здорові, хоча психологічно дуже стомилися", - говориться в повідомленні прес-служби Ніни Карпачової.

Раніше в Секретаріаті Президента повідомили, що специфіка вантажу, що перебуває на борту Фаїни, а також розгортання багатопланової операції в регіоні, вносять свої корективи в процес звільнення українських моряків.

У суботу, 1 листопада, арабська газета аш-Шарк аль- Аусат повідомила, що сомалійські пірати знизили суму викупу за судно Фаїна до $ 5 млн і встановили термін у два дні для його виплати.

25 вересня пірати захопили біля берегів Сомалі судно Фаїна, що відпливало в Кенію й перевозило військову техніку. На борту судна спочатку перебували 17 українців, троє росіян і один громадянин Латвії. 28 вересня в результаті гіпертонічної кризи помер капітан судна - громадянин Російської Федерації Володимир Колобков, повідомляє Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Стала відома історія доставки продовольства на "Фаїну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі