четвер, 27 січня 2011 19:24

США замело снігом, скасовано тисячі авіарейсів (ФОТО)

На північному сході США через негоду в різних містах країни скасували тисячі авіарейсів. Найбільш складна ситуація в аеропортах Нью-Йорка, Філадельфії та Бостона. Перебої виникли також у залізничному сполученні. Величезні затори виросли і на автострадах.

Мер Нью-Йорка Майкл Блумберг через снігопад вже оголосив про введення особливого стану в місті. В екстреному режимі працюють всі комунальні служби. За прогнозами, тільки ближче до п'ятниці опади припиняться.

Снігопади нині йдуть від південного штату Міссісіпі до розташованого на північно-східному узбережжі США штату Мен. Найбільшу кількість опадів очікують в штатах Коннектикут і Массачусетс, де, згідно з прогнозами, найближчої доби має випасти до 40 сантиметрів снігу.

На півночі Міссісіпі товщина сніжного покриву вже становить чотири-шість сантиметрів. У Пенсільванії очікують близько 20-30 сантиметрів, а в Нью-Йорку - 30-35 сантиметрів снігу. Нині в цьому найбільшому місті США йде крижаний дощ. Він перетворив дороги, якими люди повертаються з роботи додому, на суцільний каток. За словами представників мерії Нью-Йорка, зараз у місті задіяна практично вся збиральна техніка.

Нинішня зима стала нетиповою для Нью-Йорка, де в грудні і січні вже більше п'яти разів були відзначені потужні снігопади. Сніг став величезною проблемою для міських комунальників, які не справляються з його прибиранням. Крім того, під час снігопадів і довгий час після них з вулиць мегаполіса не вивозять сміття. Причина - в тому, що за вивіз сміття та прибирання снігу відповідає санітарна служба міста, і коли випадає багато снігу, сміттєвози, на які встановлюють спеціальні щитки, використовують для очищення вулиць.

За матеріалами: Вести

Зараз ви читаєте новину «США замело снігом, скасовано тисячі авіарейсів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі